Over enkele maanden zitten we weer in de december maand, ook dan willen wij onze cliënten voorzien van 3 maaltijden per dag.

Hoe mooi zou het zijn als u daaraan mee doet!

Helpt u ons daarom aan levensmiddelen bonnen zodat ook deze gezinnen een mooie, lekkere decembermaand mogen hebben.

Mede dankzij uw prachtige donatie, staat Stichting BlijeGift nu als een huis.
Na veel strubbelingen en veel papierwerk (en tussen door nog even een nieuwe knie voor mij) is het ons toch echt wel gelukt om een mooie Stichting neer te zetten.

Op dit moment werken wij met 7 vrijwilligers waarvan er 3 vrijwilligers 4 dagen in de week en 4 parttime. En wij gaan door !!!!
Fondsen en Stichtingen aanschrijven, presentaties op scholen en in kerken, inzamelingen op scholen, kerken en winkels en iedereen die het maar wil horen, ook als men dat niet wil.

Staan op braderieën, media benaderd met succes en in de december maand een extra grote actie met Radio en TV Open Rotterdam.

Burgemeester benaderd, wethouders, winkels waar nu al 34 donatie potten (harten) van ons staan. Kortom lekker bezig waar wij erg blij en gelukkig van worden.

Maar de doelgroep gezinnen die gescreend worden door de voedselbank, maatschappelijk werker, bewindvoering, zij zijn zo ongelooflijk blij, zij krijgen nu ook de aandacht en levensmiddelen bonnen zodat hun structurele armoede een beetje verzacht wordt en zij zich geen vergeten groep voelen. Zij hebben echte armoede omdat zij geen wekelijks pakket ontvangen via de voedselbank omdat onze cliënten zo’n €15,00 boven de norm van de voedselbank aan inkomen netto te besteden hebben.
Deze vb norm is €215,00. bizar he !!

Inmiddels ondersteunen wij in de Krimpenerwaard en een deel in Rotterdam 49 gezinnen maandelijks van levensmiddelen bonnen gemiddeld van €50,00.
In dit jaar willen wij doorgroeien naar 75 gezinnen. Potentieel komen er in Rotterdam en de Krimpenerwaard 500 gezinnen in aanmerking voor maandelijkse ondersteuning van BlijeGift. In de komende paar jaar willen wij voorzichtig doorgroeien naar deze 500 gezinnen !

Uiteraard zijn de doorgroei mogelijkheden afhankelijk van donaties, sponsoren en de door ons opgezette acties.

Op dit moment hebben wij een kleine buffer van geoormerkt donatie geld voor levensmiddelen bonnen wat wij echt allen daar aan uitgeven. Zou te gek zij als wij over een paar maanden tegen deze gezinnen moeten vertellen dat deze pot leeg is.

Ik hoop dat u net zo enthousiast bent als wij over wat wij met uw donatie doen,en hoop dan ook dat wij nog een keer gehoor mogen krijgen.

Lieve meisjes komen in de hemel, brutale overal!